2 hodnocení

Azorský tuňák Corretora, Ventresca v olivovém oleji

To nejlepší z nejlepšího, 100% přírodní. Portugalská tradice již od roku 1913. 

Ventresca jsou proužky té nejlahodnější břisní části tuňáka. Naprostý gurmánský zážitek a delikatesa typu tresčí játra nebo kaviár. Ventresca se nedá udělat z každého tuňáka a je proto pomerně vzácná. Ručně zpracováno na ostrově São Miguel. Vychutnejte si lahodný a výživově hodnotný pokrm. Z takto výborného tuňáka už není cesty zpět.

Skladem
290 Kč
Kategorie: Azorský tuňák
Ingredience: Břišní část tuňáka, olivový olej, sůl
Čistá hmotnost: 120g
Čistá hmotnost po odkapání: 84g
Balení: Sterilovaná konzerva
Výrobce: Corretora, ostrov São Miguel na Azorech
ventresca oliva
Ondřejova volba

Prémiový tuňák ulovený v chladném Atlantiku v oblasti Azorkých ostrovů a tradičně ručně zpracovaný přímo na ostrově São Miguel v manufaktuře Corretora, umístěné v přístavu Vila Franca do Campo. 100% přírodní, jen skvělá místní ryba, olej, sůl a v tomto případě přírodní omáčka. Naprosto jedinečná chuť a zdravé jídlo. Z takto výborného tuňáka už není cesty zpět. 

 

Sociedade Corretora Lda      

 

Společnost Corretora v roce 1913 původně vznikla jako sdružení exportérů azorského ananasu do kontinentální Evropy. Během druhé světové války potřebovala diversifikovat svou nabídku a tak si postavila vlastní rybářskou flotilu a zpracování tuńáka je pro ni dodnes hlavní činností. Orientuje se hlavně na export do Itálie (to samo o sobě o něčem už vypovídá), Spojených států a Kanady.  

Tuňáka dnes loví pro Corretora 2 lodě a z přístavu je to do výroby pouhých 100 metrů vzdušnou čarou. Nečekejte žádnou moderní halu u dálnice, ale tradiční manufakturu s obrovským kouzlem a řemeslným umem. Po vylovení je tuňák z azorských vod následně rovnou zpracován nebo jen jednou zmražen. V manufaktuře se ryba uvaří ve velkých koších v lázni se slanou vodou a odtud pak putuje na zpracování. Zhruba 20 zaměstatnců tuňáka pečlivě filetuje a v bedýnkách se pak odnáší na linku, kde se již ručně vkládají do připravené plechové konzervy nebo sklenice. Zajímavostí je, že si Corretora vyrábí z plechu i vlastní velké formáty konzerv pro gastro provozy. Filety jsou následně zality kvalitním olivovým olejem, ale můžete mít i tuňáka přírodního, ve vlastní šťávě. Během výroby není přidána žádná chemie a můžete si tak užít 100% přírodní vynikajicí rybu.                

 

 

Přístav Vila Franca do Campo. Žlutá budova je manufaktura Corretora a loď s oranžovou střechou napravo je jedna z těch dvou lodí, která loví tuňáky. 

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:
Zpět do obchodu